Běh na pomoc pacientům s tromboembolií a dar pro Fakultní nemocnici Hradec Králové

/31. 5. 2016/

V Hradci Králové se konal 4. ročník charitativního běhu nadačního fondu AQUAPURA, při kterém desítky běžců podpořily pacienty s poruchou srážlivosti krve. Charitativní běh pořádaný ve spolupráci s basketbalistkami týmu Hradecké Lvice byl zároveň oslavou pátého výročí činnosti nadačního fondu AQUAPURA, který jako jediný v České republice pomáhá pacientům s tromboembolickou nemocí.

Zakladatelé nadačního fondu AQUAPURA, manželé Pavel a Monika Staňkovi předali další dar zakoupený jejich fondem pro Fakultní nemocnici Hradec Králové, a sice zdravotnický materiál v hodnotě 30 625 Kč. Zahrnuje mimo jiné speciální testovací proužky ke stanovení hodnot INR srážlivosti krve u pacientů na antikoagulační terapii a pokryje až 288 vyšetření.

Dlouhodobě podporujeme Fakultní nemocnici Hradec Králové, pro kterou jsme za dosavadní dobu činnosti nadačního fondu AQUAPURA zakoupili lékařské vybavení a zdravotnický materiál za téměř 600 000 Kč. A dovybavujeme nemocnice i v jiných krajích České republiky. Vážíme si přízně všech běžců, děkujeme za to, že dnes opět přišli aktivity fondu podpořit. Velmi děkujeme také všem sponzorům a partnerům, že podporují nadační fond AQUAPURA a pomáhají s námi již řadu let,“ řekl Pavel Staněk.

Nové zdravotnické vybavení přispěje ke zvýšení kvality péče o pacienty s tromboembolickou nemocí a je určeno pro IV. Interní hematologickou kliniku a odd. Urgentní medicíny – Emergency. Dar převzal ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové, prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

„Jsem velice rád, že nadační fond AQUAPURA podporuje naši fakultní nemocnici. Skutečně, částka věnovaná našim pacientům není malá a já bych chtěl fondu velmi poděkovat za jeho aktivity, které vedou svým dílem ke zlepšení poskytované péče. Jistě nemusím děkovat jen sám za sebe, těmi nejvděčnějšími jsou nepochybně naši pacienti,“ řekl prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. a dodal: Podpora různých pacientských skupin formou charitativních běhů je velmi vhodná metoda, kdy můžeme veřejně projevit svoji angažovanost, přispět drobným obnosem a ještě udělat něco pro své zdraví. Charitativní běh organizovaný nadačním fondem AQUAPURA je pro mne tedy aktivitou, kterou vítám a podporuji. Pokud mi čas jen trochu dovolí, snažím se vždy účastnit i osobně.“

Charitativní běh se konal v úterý 31. května 2016, trať o délce 4,5 km vedla v centru města Hradce Králové podél řeky Labe. Startovné bylo předáno nadačnímu fondu AQUAPURA, který tak získal částku 21 500 Kč ve prospěch pacientů s poruchou srážlivosti krve. V rámci sportovního odpoledne převzal nadační fond také symbolické šeky od společnosti Matrix Hotels s.r.o. ve výši 10 000 Kč a Porsche Hradec Králové, která darovala 5 000 Kč.

AQUAPURA, nadační fond Pavla a Moniky Staňkových, se od roku 2011 zaměřuje na pomoc pacientům s tromboembolickou nemocí a Leidenskou mutací krve. Dovybavuje nemocnice novými lékařskými přístroji a laboratorním materiálem, který přispívá ke zvýšení kvality péče o pacienty s tímto onemocněním. Pořádá vzdělávací přednášky o poruchách srážlivosti krve. Věnuje se osvětové činnosti, pomáhá dětem z dětských domovů a dětem se zdravotním handicapem.

Pro více informací navštivte: www.aquapura.cz

CoaguChek

DEN s Trombózou

27. 9. 2019
Den 13. října je známý jako Světový den trombózy. V rámci osvětové činnosti Nadačního fondu Aquapura bychom Vás rádi pozvali na Den s Trombozou, který se bude konat 14.10.2019 v Aupark Hradec Králové. Dozvíte se vše o tromboembolické nemoci, od prevence až po rady jak prožít co nejsnazší život s touto nemocí. Akce je zdarma a všichni jste srdečně zváni. Těšíme se na Vás!

Charitativní golfový turnaj 2019

2. 9. 2019
28.8.2019 se konal v Golf resortu Kunětická hora 8. ročník charitativního golfového turnaje NF Aquapura